Ilmoitus valinnasta

SAATUAAN ILMOITUKSEN ASUKASVALINNASTA ja vakuustilisiirron, valituksi tulleen tulee hoitaa vakuus sovitulla tavalla. Minimivakuus on yhden kuukauden vuokra + 100 €. Lemmikkieläimet lisäävät vakuuden määrää. Luottotiedoissa olevat merkinnät saattavat johtaa maksimissaan 3 kuukauden suuruiseen vakuuteen. Jos luottotiedoissa on asumiseen liittyvä merkintä, on vakuus 3 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Vuokrasopimus laaditaan kirjallisena, se ja talletustodistus vakuudesta allekirjoitetaan Pieksämäen Hakan toimistolla ennen vuokrasuhteen alkamista. Vuokrasopimuksessa on vuokrasuhteen ehdot, joihin vuokralaisen on syytä tutustua, että hän tiedostaa mihin on sitoutumassa. Molemmat osapuolet allekirjoittavat myös talletustodistuksen maksetusta vakuudesta kahtena kappaleena. Vakuusmaksusta ei makseta korkoa. Vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä asukas saa vuokralaskut. Myös järjestyssäänöt annetaan noudatettavaksi ja ne tulee säilyttää huoneistossa koko asumisajan.

Jokaista vuokralaista kehotetaan heti asukasvalintapäätöksen saatuaan selvittämään Kelalta mahdollisuudet asumisen tukien saamiseen siihen huoneistoon, mihin on tullut valituksi. Tarvittaessa toimistoltamme saa talonkirjaotteen asumistuen tai asumislisän hakemista varten. Asumistuki tulee osoittaa vuokranantajan tilille ja asukas voi vähentää sen määrän maksaessaan vuokraa. Opiskelijat saavat tuet omalle tililleen, mutta on muistettava, että tuki on tarkoitettu asumiseen ja ehdottomasti käytettävä siihen.