Asumisen alkaessa

Asukas tekee huoneistoon sähkösopimuksen. Kaikilla sähkönkäyttäjillä tulee olla sopimukset sekä sähköenergiasta että sähkönsiirrosta. Sähkönmyyntisopimuksen voi tehdä haluamansa sähkönmyyjän kanssa, sillä sähköenergian voi kilpailuttaa. Sen sijaan sähkön siirto- eli verkkopalvelusopimus tehdään aina paikallisen sähköverkkoyhtiön kanssa; tällä alueella VÄRE Oy:n kanssa. Sopimuksen voi tehdä netissä. väre.fi/tehdäänkö sähkösopimus tai puhelimitse: Asiakaspalvelu, puh. 03 7773131

Valmiit laajakaistayhteydet Haka-kiinteistöihin täydentyvät vuoden 2019 lokakuun loppuun mennessä myös Kontiopuistossa sijaitseviin Hakan asuntoihin. Naarajärven, Yläristin, Viljelyksen ja keskustan alueen sekä Tahiniemen taloihin se on jo toimitettu.  Pieksämäen Haka on solminut MPY:n kanssa sopimuksen kiinteän laajakaistayhteyden avaamisesta kiinteistöihin.

Katso lisätietoja kiinteän laajakaistan etenemisestä www.pieksamaki.fi/palvelut/yrityspalvelut/valokuitu/

http://www.pieksamaki.fi/palvelut/yrityspalvelut/valokuitu/

Kukin asukas on tähän saakka joutunut hankkimaan omien tarpeittensa mukaisen internet-yhteyden valitsemansa yhteistyökumppanin kanssa. Hakalla asuvien tai Hakan asuntoihin muuttoa harkitsevien kannattaa välttää tai harkita tarkoin omien määräaikaisten sopimusten solmimista, koska kiinteä laajakaista Hakalla sisältyy vuokraan.

Asukkaille suositellaan ehdottomasti kotivakuutuksen ottamista irtaimistolleen, koska vuokranantajan ottama kiinteistön täysarvovakuutus korvaa vain kiinteistölle sattuneet vahingot. Mm. vesivuodoista, tulipaloista tai savu- ja nokivahingoista aiheutuneita vaurioita ei kiinteistön vakuutus korvaa. Toimintakuntoinen palovaroitin on syytä pitää huoneistossa heti alusta alkaen. Vastuu varoittimen hankinnasta on vuokralaisella (lain mukaan yksi varoitin jokaista alkavaa 60 m2 kohti ja kaksikerroksisessa huoneistossa vähintään yksi molemmissa kerroksissa.)

MUUTA MUISTETTAVAA ALUSSA

  • Muuttoilmoitus maistraattiin
  • postiin postin jälleenlähettämissopimus
  • uusi osoite kaikille, joilta saa säännöllisiä lähetyksiä (pankkiin, puhelinyhtiölle/-operaattorille, lehtitilauksiin, järjestöille, sukulaisille ja ystäville)