Huoneiston, yhteisten tilojen ja kiinteistön hoito

Asuinhuoneenvuokralain mukaan vuokralaisen on hoidettava huoneistoa hyvin. Huoneistossa tai kiinteistössä havaitsemastaan viasta asukkaan tulee ilmoittaa vuokranantajalle heti, kun vika ilmaantuu. Ensisijaisesti vioista ilmoitetaan kiinteistötyönjohtajalle numeroon 0400 558 980. Kyseeseen tulevat mitkä tahansa tekniset ja muut huoneiston kuntoon liittyvät viat esim. ilmanvaihto- ja lämmityslaitteiden toiminnassa, vesihanojen ja WC-huuhtelulaitteiden kuntoon liittyvät viat. Päivystysluontoiset, välitöntä vaaraa tai lisävahinkoa aiheuttavat viat ilmoitetaan iltaisin ja viikonloppuisin Haka-huollon päivystäjälle numeroon 0400 653 886. Asukas voi joutua korvausvastuuseen jättäessään vian ilmoittamatta.

Kylpyhuoneen ilmanvaihtoon on kiinnitettävä huomiota. Suihkun jälkeen lattia on kuivattava ja jätettävä ovi raolleen. Pyykin pesuun suositellaan taloyhtiön pesulaa, jonka kuivaushuoneessa voivat kuivattaa myös omalla koneella pesevät. Pesulan varausvihkoa tulee käyttää sekä pesukoneen että kuivaushuoneen varaamiseen. Kylpyhuoneen lattiakaivo on puhdistettava säännöllisesti, vähintään joka toinen kuukausi, kuten myös keittiön liesituulettimen rasvasuodatin.

Korvausilmaventtiilit tulee pitää avoimina, jotta raitis ilma pääsee sisään. Asukkaan tulee huolehtia venttiilin ja suodattimen puhtaudesta vuosittain tai tarvittaessa pyytää Haka-huolto vaihtamaan suodatin tuuletusikkunassa olevaan ilmanvaihtoaukkoon. Suodattimen voi myös varovasti imuroida.