Asumisen alkaessa

Asukas tekee huoneistoon sähkösopimuksen. Kaikilla sähkönkäyttäjillä tulee olla sopimukset sekä sähköenergiasta että sähkönsiirrosta. Sähkönmyyntisopimuksen voi tehdä haluamansa sähkönmyyjän kanssa, sillä sähköenergian voi kilpailuttaa. Sen sijaan sähkön siirto- eli verkkopalvelusopimus tehdään aina paikallisen sähköverkkoyhtiön kanssa; tällä alueella Savon Voiman kanssa. Sopimuksen voi tehdä puhelimitse: Asiakaspalvelu, puh. 0800 30 140.

Valmiita laajakaistayhteyksiä Haka-kiinteistöihin ei vielä ole, mutta vuoden 2017 loppuun mennessä useimpiin Naarajärven ja Yläristin sekä keskustan alueen taloihin se tulee.  Pieksämäen Haka on solminut MPY:n kanssa sopimuksen kiinteän laajakaistayhteyden avaamisesta kiinteistöihin.

Katso lisätietoja kiinteän laajakaistan etenemisestä www.pieksamaki.fi/palvelut/yrityspalvelut/valokuitu/

Kukin asukas on tähän saakka joutunut hankkimaan omien tarpeittensa mukaisen internet-yhteyden valitsemansa yhteistyökumppanin kanssa. Nyt kannattaa välttää tai harkita tarkoin omien määräaikaisten sopimusten solmimista, koska kohta kiinteä laajakaista tulee sisältymään vuokraan. Valokuituhankkeen etenemisestä eri kiinteistöihin tulee tarkempaa tietoa näille sivuille lähiaikoina. Tässä vaiheessa tiedämme, että syksyllä liitetään ensimmäiset talot.

Asukkaille suositellaan kotivakuutuksen ottamista irtaimistolleen, koska vuokranantajan ottama kiinteistön täysarvovakuutus korvaa vain kiinteistölle sattuneet vahingot. Mm. vesivuodoista, tulipaloista tai savu- ja nokivahingoista aiheutuneita vaurioita ei kiinteistön vakuutus korvaa. Toimintakuntoinen palovaroitin on syytä pitää huoneistossa heti alusta alkaen. Vastuu varoittimen hankinnasta on vuokralaisella (lain mukaan yksi varoitin jokaista alkavaa 60 m2 kohti ja kaksikerroksisessa huoneistossa vähintään yksi molemmissa kerroksissa.)

MUUTA MUISTETTAVAA ALUSSA

  • Muuttoilmoitus maistraattiin
  • postiin postin jälleenlähettämissopimus
  • uusi osoite kaikille, joilta saa säännöllisiä lähetyksiä (pankkiin, puhelinyhtiölle/-operaattorille, lehtitilauksiin, järjestöille, sukulaisille ja ystäville)